Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Toplu taşıma saatlerini beklemek ve kalabalıkta ulaşacağımız yere ayakta gitmek bize ekstra yorgunluk yaptığı gibi zaman da kaybetmemize neden oluyor, ya da taksi ile ulaşım sağlamak bize pahalıya mal olabiliyor. Bu yüzden son zamanlarda araç kiralamak çoğumuzun iş ya da tatil amaçlı seyahatlerimizde tercih ettiği hem konforlu hem de daha hesaplı bir ulaşım alternatifidir.  

Peki ihtiyacımız olan en uygun aracı kiralamak için nelere dikkat etmeliyiz? Bu konuda size fikir verebilecek birkaç önerimiz olacak…

    Neye ihtiyacınız olduğunun farkında olun:

Araçta kaç kişi olacaksınız, uzun yolculuk için mi yoksa şehir içi kullanım için mi araç kiralayacaksınız, benzinli mi yoksa dizel araç mı daha avantajlı ? Bunları düşünerek araç tercihinizi yapabilirsiniz. Bu sayede ihtiyacınıza uygun aracı kiralamış olacaksınız.

   Size yakın lokasyonları tercih edin

Kiralama yaparken dikkat etmeniz gerek ikinci husus ise şehre giriş ve çıkış yaptığınız lokasyonları düşünerek kiralama yapmanız. Bu ayrıntı sizin dönüşte havaalanı ya da otogara ulaşımınızda büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

   Sigorta ve Sözleşmeyi Dikkatli Okuyun

Sigorta veya kasko yoksa aracı kiralamayın. Özellikle sigortası hiç yapılmamış veya yenilenmemiş araçlar herhangi bir kaza durumunda size büyük maliyetler çıkartabilir. Kiralama sözleşmelerinde genellikle firmanın sizden beklentileri ve araç teslimatına ilişkin konular yer alır.

       Kiralayacağınız aracı dikkatlice kontrol edin

Aracı teslim alırken aracın etrafında gezerek önemli bir göçük veya çarpıklık olup olmadığını tespit edin.  Daha sonra, kapıları bagajı ve motor kaputunu açarak kapıların mekanizmasında sorun var mı yok mu kontrol edin.  Aracın içine girerek koltuklara

 Ön aksesuarlara ve aynaları kontrol edin. Aracı çalıştırarak ekranda herhangi bir arıza ışığının yanıp yanmadığına dikkat edin. Daha sonra yakıt seviyesini kontrol ederek ne kadar yakıt olduğunu not edin ve aracı teslim ederken de aynı yakıt seviyesinde yakıtla teslim edin. Bu kontrolleri yaparken dikkatinizi çeken en ufak bir hasar varsa görevliye mutlaka belirterek not almasını isteyin.


İyi yolculuklar!






Whatsapp Telefon