Lastik Ebatları Nedir? Ne Anlama Gelir?

Lastik Ebatları Nedir? Ne Anlama Gelir?

Lastikler sürüş deneyimi için çok önemlidir fakat çok kafa karıştırıcıdırlar. Etiketler, ebatlar, teknoloji; onlarca yıllık otomobil kullanımı boyunca çok şey değişti.  Lastik ebatları aracınıza taktığınız lastiğin genişliği ve yüksekliğinin yanı sıra bu lastiklerle seyahat etmenize izin verilen maksimum hız ile ilgilidir.

Lastik ebatlarını neden bilmem gerekiyor?

Aracınızı yeni aldıysanız ve yeni lastikler için bir bayiye veya lastik uzmanına götürmeyi düşünüyorsanız, muhtemelen lastiklerinizin özellikleri hakkında endişelenmenize gerek yoktur . Patlak gibi acil bir durumda ihtiyacınız olursa, bunları (önerilen basınçla birlikte) aracınızın özellik plakasında bulabilirsiniz.

Aracınıza hangi lastik ebatları uyar?

Yakıt doldurma kapağında, kapı panelinin içinde sütunun üzerinde veya bazen torpido gözünde, tam yüklü ve sürekli yüksek hız için farklı lastik basınçlarını gösteren bir diyagram bulmalısınız - bu size aracınız için lastik ebadı aralığını verecektir.

Bu aynı zamanda el kitabında da yer alır, ancak teknik özellikler değişebilir ve kullanılmış araçlarda satış sonrası jantlar takılmış olabilir.

Satış sonrası jant ve lastiklerdeki lastik basıncınızdan emin değilseniz, kural olarak yaklaşık 30 ila 35 psi güvenli bir aralıktır. Aracın her iki tarafında da basıncın eşit  olduğundan emin olun, ancak bazı araçlarda ön ve arka için farklı basınçlar kullanılır. Bu konuda şüpheniz varsa üreticinize veya lastik uzmanınıza danışın.


Whatsapp Telefon