Gaziantep’de Gezilecek Yerler

Gaziantep’de Gezilecek Yerler

GAZİANTEPTE GÖRÜLMESİ GEREKN YERLER

Türkiye’nin güneydoğusundaki Gaziantep, keşfedilecek heyecan verici yerlerle dolu ve samimi bir şehir. Görmeniz gereken inanılmaz müzeler, yemekler, mimari ve misafirperver yerel halk, Gaziantep’i ziyaret edecek şanslı kişileri bekliyor. Gaziantep’te gezilecek ve görülecek o kadar çok ilginç şey var ki, burası adete Türkiye’nin gizli bir mücevheri.

Gaziantep, zamanın başlangıcından beri Fırat Nehri boyunca gelişimini sürdüren antik bir şehir. Şehrin ilk izleri Neolitik döneme kadar uzanırken , daha sonra İncil’de adı geçen Helenistik Anitochia a Taurum şehri olmuştur.

Gaziantep, eski adıyla Antep, bugün 2milyonu aşkın nüfusu ile Türkiye’nin güneydoğusunda ziyaret edilebilecek en iyi şehirlerden biri. Şehirde gezebileceğiniz  birçok yer var. UNESCO Yaratıcı Gastronomi Şehri ve tarihi cazibe merkezlerinin olmasının yanı sıra Türkiye’nin mutfak başkenti demek yerinde olacaktır.


Zeugma Müzesi’ndeki en iyi Roma mozaiklerinin bazılarına hayran kalabilir, eski şehrin Selçuklu ve Osmanlı mimarisini keşfedebilir ve çarşılarda yerel spesiyaliteler içn alışveriş yaptıktan sonra da baklava ve kebapla karnınızı doyurabilirsiniz.


Ancak Gaziantep'te çok daha fazlası var. Gaziantep'te dört gün geçirdikten sonra, işte Gaziantep'te yapılacak en iyi şeylerden bazıları:

Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki Roma Mozaiklerine Hayran Kalın

Gaziantep'te en çok turist çeken yerlerin başında olağanüstü Zeugma Mozaik Müzesi gelmektedir. Dünyanın en büyük mozaik müzesidir ve antik dünyanın en iyi Roma mozaiklerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır.

Zeugma müzesindeki en ünlü mozaik olan Çingene Kızı'nın ikinci katta sadece kendisine ait bir odası vardır. Yoğun bakışları ve odada nereye giderseniz gidin sizi takip ediyormuş gibi görünen gözleri nedeniyle Çingene Kızı, Zeugma'nın Mona Lisa'sı olarak bilinir.



Gaziantep'i Kale'den Kuş Bakışı Görün

Antep'in Savunucuları

Eski şehrin üzerinde yükselen Gaziantep kalesi, yönünüzü bulmak için iyi bir dönüm noktasıdır. Tel Halaf adı verilen bir tepenin üzerinde yer alan kale, aynı zamanda tarihi merkezin ve ötesindeki mahallelerin kuşbakışı manzarasını da sunmaktadır.


Kale, daha eski bir Bizans kalesinin üzerine inşa edilmiş Selçuklu döneminden kalma bir kaledir. Zirveye ulaştığınızda kale biraz sönük kalabilir, ancak manzara bunu telafi eder.

Whatsapp Telefon